Home South London South London family home transformed by Brockley architects

South London family home transformed by Brockley architects

63
South London family home transformed by Brockley architects

South London family home transformed by Brockley architects

A South London family home has been reimagined right into a light-filled, plywood-clad home haven by Gruff Architecture

Embarking on a journey to reinvent their home in a method that feels purposeful and tailor-made to their wants, a family of 5 reached out to Brockley-based primarily based studio Gruff Architecture for assist. The follow obliged, delivering a South London family home that not solely affords an imaginative refresh of the present property, but in addition is fully match for objective for the shoppers’ lifestyle. 

Run by two administrators, Emily Burnett and Rhys Cannon, Gruff are not any strangers to residential design and home enhancements. Their current work features a daring, new constructed, single family home in Brockley and a patterned Dulwich Conservation Area home extension. With this challenge, located in a Victorian townhouse in Deptford, the workforce labored with the context and the shopper’s transient to supply a design that feels each modern and at home in its historic context. 

The shopper’s primary request centered on the on a regular basis dwelling areas – the kitchen, eating and family rooms – which they needed to remodel into extra open, related areas so they might eat, sit and calm down collectively. The architects’ response was to create a rear extension clad in tactile, white brick. This unified the outside (framed by darkish steel balustrades), added sq. footage inside, and provided new, direct hyperlinks between the home and outside areas – each a terrace and the close by park. An open plan, flowing association inside makes the completely different areas really feel intrinsically related.

Internally, plywood cladding and bespoke, inbuilt storage enhances this unity, wrapping the South London family home in a single, heat, purposeful envelope. Chosen for its sustainability credentials, plywood turned a key a part of the brand new design’s identification. Meanwhile, a custom-made, playful terrazzo kitchen desk provides a enjoyable accent, whereas giant openings carry loads of pure mild in.

Thank you for registering to the e-newsletter

‘This challenge provided a singular alternative to create a home that may actually benefit from being adjoining to the park. We needed to create an inside that promoted calmness and connection to the surface while being a collection of areas that work for each second and member of the family, dad and mom, children and pets together,’ says Burnett. ‘The values which can be inherent in all our tasks are notably salient on this work and has, during the last yr particularly, introduced a lot benefit to the day-to-day of the family dwelling and dealing each day within the home.’ §